Nico Hulkenberg krijgt nieuw chassis voor GP van Maleisië

18 maart 2013 — Nico Hulkenberg zijn F1-seizoen begon met een tegenvaller van formaat. De Duitser kon door een probleem met zijn wagen niet deelnemen aan de openingsrace in Melbourne. Voor de GP van Maleisië krijgt de Duitser een nieuw chassis.

image
Hulkenberg kreeg kort voor aanvang van de race te horen dat hij niet kon deelnemen aan de GP van Australië. Er werd immers een probleem met zijn brandstofsysteem vastgesteld en uit veiligheidsoverwegingen werd besloten om niet deel te nemen aan de race.

Sauber heeft erg weinig tijd om de oorzaak van het probleem te onderzoeken. Komende zondag wordt immers al de tweede race van het seizoen gereden. Daarom heeft het Zwitserse team besloten om Hulkenberg een compleet nieuw chassis te geven voor de GP van Maleisië.

De wagen waarmee Hulkenberg in Australië reed is ondertussen teruggestuurd naar de fabriek in Hinwil. Het wil zo op een rustige manier de oorzaak van het probleem kunnen onderzoeken.

Het Zwitserse team verliet Australië zonder punten en het wil daar in Maleisië verandering in brengen. Het heeft de ambitie om met beide wagens in de punten te finishen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België