logo
 

Nico Hulkenberg: “Mijn laatste F1-race had een erg goede kunnen zijn”

02 december 2019 — Nico Hulkenberg meent dat zijn laatste F1-race in Abu Dhabi een erg goede race had kunnen zijn. De Duitser eindigde echter als twaalfde buiten de punten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Volgens Hulkenberg hebben de ‘omstandigheden’ er voor gezorgd dat hij tijdens zijn laatste F1-race buiten de punten finishte, dit ondanks het feit dat hij tijdens de beginfase best zijn mannetje kon staan.

“Het had echt een goede race kunnen zijn,” aldus Hulkenberg na afloop. “Indien Bottas me niet zo snel had ingehaald, wat me twee seconden kostte ... Dat is waardoor ik na mijn pitstop niet voor Lando op de baan was.”

“Mocht dat het geval geweest zijn dan had ik vrije baan en ‘clean air’. Mijn strategie had ik dan goed kunnen uitvoeren. Echt lang doorgaan op de soft had dan geloond, maar dat was nu niet mogelijk. Ik reed zo’n 40 ronden in ‘vuile lucht’ en dat zorgt voor een enorme bandenslijtage.”

Tegen het slot van de race kwamen Daniel Ricciardo en Carlos Sainz aansluiten bij Hulkenberg. Ze haalden de Duitser ook in de slotronde in wat er voor zorgde dat Hulkenberg zijn laatste race als twaalfde wist te finishen.

“Mijn banden zaten erdoor en ik kon de tiende plaats niet handhaven,” aldus ‘The Hulk’. “Het was echter een waardige laatste race voor het team en mezelf. Ik reed met een goed gevoel over de finish.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België