Nico Hulkenberg: “Plots ging mijn telefoon en zag mijn zaterdag er anders uit”

10 oktober 2020 — Nico Hulkenberg beleefde vandaag opnieuw een emotionele rollercoaster. Terwijl hij rustig iets zat te drinken kreeg hij immers plots telefoon dat hij Lance Stroll moest komen vervangen.

“Het was nog gekker dan de vorige keer,” vertelde Hulkenberg tegenover ‘Sky Sports F1’ over de rollercoaster aan emoties die hij vandaag beleefde.

“Ik was in Keulen, wat ongeveer een uur van de Nürburgring ligt. Ik ging sowieso in de namiddag naar hier komen. Ik ging morgen wat tv-dingen voor RTL doen.”

Terwijl Hulkenberg in Keulen was ging echter plots zijn telefoon en begon opnieuw een emotionele rollercoaster voor Hulkenberg.

“Ik zat met een vriend een koffie te drinken toen om 11u mijn telefoon ging, het was Otmar die me belde en zei, ‘Hulkenberg, haast je, we hebben je hier nodig!’ en ik stapte in de wagen en reed naar hier. De rest is geschiedenis.”

“We zien wat er nu gebeurd is. Het is overduidelijk mijn comeback 2.0 en dat van de ene moment op de andere.”

Zonder een meter te hebben gereden moest Hulkenberg plots aan de kwalificatie beginnen en dan is het geen verrassing dat hij slechts de twintigste tijd reed.

“Ik moest wat dingen aanpassen en opnieuw het gevoel in de wagen krijgen en dat is op vier ronden tijd uiteraard niet eenvoudig,” blikt Hulkenberg terug op zijn kwalificatie.

“Al bij al ben ik, ondanks dat we laatste zijn, best tevreden met de rondjes die ik reed.”

“Het betekent nog steeds dat morgen zeer moeilijk zal zijn, het wordt een ongelooflijke uitdaging maar we zullen zien wat we kunnen doen.”

“Ik heb nu wat ervaring, vier rondjes om precies te zijn. Morgen gaan we racen en we zullen zien waar we geraken,” besloot ‘The Hulk’.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België