“Nico Rosberg blijft nog twee jaar bij Mercedes”

23 mei 2014 — Volgens het Britse BBC zou de Duitser Nico Rosberg na het huidige seizoen nog minstens twee jaar voor Mercedes rijden.

image
Eind dit seizoen loopt het contract van de Duitser af, maar volgens de BBC zou het contract verlengd worden met twee bijkomende seizoenen. Volgens de BBC zijn Rosberg en Mercedes erg tevreden en willen ze dan ook graag met elkaar verder samenwerken.

Nico Rosberg zal dan ook niet getwijfeld hebben toen Mercedes hem een aanbod deed. Mercedes beschikt momenteel immers over de beste wagen en het is dan ook het te kloppen team. Samen met teamgenoot Lewis Hamilton is hij favoriet voor het behalen van de wereldtitel. Bovendien behaalde Nico Rosberg twee jaar geleden voor Mercedes de eerste overwinning in de Formule 1 sinds de jaren ‘50.

“We zijn met beide rijders een relatie aangegaan voor de langere termijn,” zei een woordvoerder van Mercedes tegenover de BBC.

De aankondiging van de contractverlenging komt er nadat Dieter Zetsche van Mercedes een bezoek bracht aan een fabriek van Mercedes in Spanje. Tijdens dat bezoek vertelde hij dat Alonso misschien de beste rijder in de Formule 1 is. Dat leidde uiteraard tot de nodige speculaties in de pers.

Zetsche reageerde door te zeggen dat hij ook had verteld dat hij vindt dat Mercedes over het sterkste rijdersduo in de Formule 1 beschikt maar dat daarin in de media niet over gesproken werd, in tegenstelling tot zijn uitspraak over Alonso.

Speel mee met het Grand Prix van Oostenrijk Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België