logo
 

Nico Rosberg diep teleurgesteld: “Het is mijn eigen fout”

18 april 2015 — Nico Rosberg neemt de schuld op zich voor de minder goede kwalificatie van vandaag.


Meteen na afloop van de kwalificatie kon je het duidelijk van Nico Rosberg zijn gezicht aflezen: de diepe teleurstelling. Een lach kon er niet echt af, zelfs geen formeel verplicht lachje. Wezenloos keek de Duister voor zich uit, een en al teleurstelling.

Rosberg kwalificeerde zich dan ook als derde voor de GP van Bahrein, niet op de eerste startrij dus en op meer dan een halve seconde van teamgenoot Lewis Hamilton. Geen al te beste uitgangspositie indien je absoluut je teamgenoot wil verslaan tijdens de race.

“Strategisch gezien heb ik het volledig verkeerd aangepakt,” aldus Rosberg. “Ik was te veel aan de race aan het denken en heb de snelheid van Sebastian onderschat.”

“Ik heb het rustig aangedaan tijdens Q2 om zo de banden enigszins te sparen voor de race. Ik mankeerde daardoor het juiste ritme voor Q3. Daar ging het mis. De derde plaats is niet ideaal voor morgen.”

Rosberg mispakte zich wat aan Q3 doordat hij een eerste run op reeds gebruikte banden afwerkte.

“Ik verwachtte niet dat ik tijdens het eerste deel van Q3 op gebruikte banden de baan zou opgaan,” verduidelijkte Rosberg. “Ik dacht dat we twee setjes nieuwe banden zouden gebruiken en ik verwachtte niet dat de gebruikte banden zo traag zouden zijn.”

“De gebruikte banden waren echt enorm traag. Ik had verwacht dat ze redelijk goed gingen zijn, net zoals dat in Q1 was.”

“Ze waren echter enorm traag en dat betekende dat ik uiteindelijk slechts één poging had om een snelle rondetijd neer te zetten. Het was simpelweg een slecht gebruik van de banden, zeker met Sebastian die voor zat. Anders had het ok geweest,” besluit Rosberg.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België