logo
 

Nico Rosberg: “Dit was geen al te beste dag”

09 juli 2016 — Nico Rosberg blikt niet echt tevreden terug op zijn kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië. De Duitser is echter vastberaden om teamgenoot Lewis Hamilton morgen tijdens de race onder druk te zetten.


Nico Rosberg kende geen al te beste voorbereiding op de kwalificatie. Tijdens de tweede oefensessie werd er een waterlek vastgesteld op zijn wagen, wat hem er uiteindelijk van verhinderde deel te nemen aan de sessie.

Tijdens de laatste oefensessie was Rosberg desondanks slechts 63 duizendsten (!) trager dan teamgenoot Lewis Hamilton. Rosberg moest tijdens de kwalificatie echter zijn meerdere erkennen in Hamilton, die de polepositie veroverde en zo’n drie tienden sneller was dan de Duitser.

Tot dusver geen al te best weekend dus voor Nico Rosberg, al hoopt hij wel om op zondag nog te kunnen zegevieren.

“Dit was geen al te beste dag voor mij,” aldus Rosberg. “Mijn felicitaties voor Lewis die het uitstekend heeft gedaan. Morgen is alles echter nog mogelijk en ik zal zeker en vast pushen.”

“In de derde bocht is er een moeilijke gelegenheid om in te halen dus laat ons zien wat het geeft.”

Van op de tweede plaats op de startgrid kan Rosberg proberen om meteen de aanval in te zetten op Hamilton. Op het moment van schrijven staat die tweede plaats echter ter discussie, aangezien de stewards een onderzoek zijn gestart naar een mogelijke inbreuk van Nico Rosberg op het sportief regelement (Lees: BREAKING NEWS: Stewards onderzoeken incident Nico Rosberg)

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België