Nico Rosberg: “Enkel een geobsedeerde Valtteri Bottas kan Hamilton bedreigen”

25 februari 2020 — Volgens Nico Rosberg moet je als tegenstander van Lewis Hamilton hem uit balans brengen door hem mentaal te raken. Daarnaast zou Valtteri Bottas zijn teamgenoot alleen maar kunnen bedreigen indien hij geobsedeerd wordt door de strijd met Hamilton.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Valtteri moet Lewis altijd onder druk zetten en steeds een sterke tegenstander zijn die constante prestaties neerzet,” aldus Rosberg tegenover ‘Auto-Hebdo’.

“Hij moet meer geobsedeerd geraken en er voor zorgen dat Lewis zijn aanwezigheid en druk voelt.”

Volgens Nico Rosberg kan je Hamilton bijkomend onder druk zetten door hem te doen twijfelen, door hem onzeker te maken, iets dat volgens hem echter niet eenvoudig te bereiken is.

“Toen Lewis tijdens een persconferentie met snapchat begon te spelen besefte ik dat zijn verdediging was gebroken, dat hij uit balans werd gebracht,” blikt Rosberg terug op de bewuste persconferentie in 2016 toen Hamilton met snapchatfilters begon te spelen.

Hamilton kreeg destijds erg veel kritiek te verwerken voor zijn gedrag en dat bracht de Brit duidelijk uit balans.

“De volgende dag presteerde hij zeer slecht. Hij speelt altijd een rol. Het lijkt onbelangrijk maar zo’n dingen kunnen je uit balans brengen.”

“Wat Lewis betreft moet je begrijpen dat hoe meer je hem aanvalt, des te agressiever je je opstelt tegenover hem, des te sterker hij wordt.”

“In de plaats daarvan moet je in zijn gedachten kruipen en dat is niet eenvoudig. Je moet een zaadje planten in zijn gedachten,” besloot de wereldkampioen van 2016.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België