logo
 

Nico Rosberg plots favoriet voor de wereldtitel bij de bookmakers

19 april 2016 — Nico Rosberg is na zijn overwinning tijdens de GP van China bij de bookmakers favoriet geworden voor de titel.


Voorafgaand aan de start van het nieuwe F1-seizoen was Mercedes uiteraard de grote favoriet voor de wereldtitel. Bij de rijders was dat wereldkampioen Lewis Hamilton, voor teamgenoot Nico Rosberg.

Na zijn twee wereldtitels op rij was de Brit opnieuw de grote favoriet en ook nadat Nico Rosberg de eerste twee races van het seizoen had gewonnen was Hamilton nog steeds favoriet. Na Nico Rosberg zijn derde overwinning op rij dit seizoen is de Duitser echter de favoriet bij de bookmakers geworden.

Voor die ommekeer heeft overduidelijk de derde overwinning op rij gezorgd. Het is immers nog nooit voorgevallen dat een rijder de eerste drie races van het seizoen gewonnen heeft en vervolgens geen wereldkampioen werd. Daar tegenover staat echter ook dat de F1-kalender nog nooit zo lang was en dit jaar 21 races telt. Lewis Hamilton heeft dus nog heel wat tijd om zijn achterstand van 36 punten te proberen goedmaken.

Een toonaangevende bookmaker heeft Nico Rosberg momenteel als favoriet staan met een quote van 1.65. Wanneer je 10 euro inzet op Rosberg en de Duitser behaalt eind dit seizoen effectief de wereldtitel dan krijg je 16,50 euro terug. Ter vergelijking, Lewis Hamilton staat momenteel tegen 2.40 genoteerd en Sebastian Vettel tegen 11.0.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België