logo
 

Nico Rosberg: “Ferrari vormt een bedreiging voor de overwinning”

18 april 2015 — Het was uiteindelijk Mercedes dat de snelste rondetijden liet noteren aan het einde van de tweede oefensessie, maar toch maakt Nico Rosberg zich zorgen over Ferrari.


Tijdens de eerste oefensessie waren beide Ferrari’s bovenaan terug te vinden en Mercedes zelfs niet in de top tien. Bij Mercedes waren ze duidelijk met andere dingen bezig, want tijdens de tweede oefensessie stonden ze er wel opnieuw. Een besttijd voor Rosberg en een tweede tijd voor Hamilton doet opnieuw het beste vermoeden voor Mercedes, maar toch maakt Nico Rosberg zich zorgen.

Volgens Rosberg is Mercedes daadwerkelijk sneller momenteel over een snelle ronde, maar het zijn vooral de langere runs, die van belang zijn voor de race, die de Duitser zorgen baren.

“Het was een goede dag, waarbij de eerste oefensessie eigenlijk wat nutteloos was omdat het zo enorm warm was en de race ‘s avonds wordt verreden. Daardoor hebben we toen ook niet veel geleerd en was het vooral belangrijk om ‘s avonds veel te leren en veel ronden te doen,” aldus Rosberg. “Het was goed maar de snelheid van beide Ferrari’s is verontrustend. Tijdens de kwalificatie zijn we veel sneller maar tijdens de racesimulatie zijn ze enorm snel.”

Wanneer aan Rosberg de vraag wordt gesteld of Ferrari een bedreiging vormt voor de zege dan antwoord de Rosberg als volgt: “Ja, zeker en vast, zo ziet het er naar uit.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergFerrariMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België