Nico Rosberg: “Ferrari zal een bedreiging vormen”

10 oktober 2015 — Na afloop van de eerste twee oefensessie komt Nico Rosberg tot het besluit dat het er goed uitziet voor Mercedes, al denkt hij wel dat Ferrari een bedreiging kan vormen.


De eerste twee oefensessies voor de GP van Rusland werden allebei verstoord. De eerste oefensessie werd met een half uur ingekort na een probleem met diesel op de baan en de tweede oefensessie werd verreden in de regen.

Geen ideale voorbereiding dus voor de teams en rijders. Toch probeert iedereen alvast in te schatten waar ze zich ten opzichte van de concurrentie bevinden en dat zit voor Mercedes volgens Nico Rosberg wel goed.

“Het ziet er goed uit voor mezelf en het team,” aldus Rosberg. “Het team kan dit weekend wereldkampioen worden, dat zou een fantastisch resultaat zijn en dat voor de tweede keer op rij.”

Rosberg is tegelijkertijd echter ook voorzichtig want Pirelli voorziet voor het circuit in Sochi net als in Singapore de zachte en superzachte band. Net met die bandencompounds ondervond Mercedes heel wat problemen in Singapore. Ferrari kan volgens Rosberg dan ook net als in Singapore een bedreiging vormen.

“Ik verwacht dat we opnieuw over een erg goede wagen zullen beschikken, al zullen er misschien gelijkenissen met Singapore zijn. We moet oppassen en mogen ons niet laten verrassen zoals in Singapore. Ferrari zal hier een ebdreiging vormen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België