logo
 

Nico Rosberg: “Ferrari zal ontwikkelingsrace met Mercedes verliezen”

11 augustus 2017 — Regerend wereldkampioen Nico Rosberg denkt dat Ferrari Mercedes niet zal kunnen volgen tijdens de ontwikkelingsrace, wat bepalend zal zijn in de titelstrijd.


Ferrari zorgde dit seizoen voor een grote verrassing door meteen van bij het begin van het seizoen de strijd met Mercedes aan te gaan. Na de GP van Monaco stond Ferrari zelfs met een mooie voorsprong op Mercedes aan de leiding in de wk-tussenstand.

Mercedes vocht echter terug en het staat nu zelf aan de leiding, al moeten Hamilton en Bottas Sebastian Vettel wel voor laten gaan in de wk-stand bij de rijders. Toch zullen Ferrari en Sebastian Vettel het volgens Nico Rosberg erg moeilijk krijgen. Volgens Rosberg zal Ferrari de ontwikkelingsrace met Mercedes niet kunnen volgen.

“Ferrari heeft echt goed werk verricht tijdens de winter,” aldus Nico Rosberg tegenover ‘Sport Bild’. “Vanaf nu is het echter een ontwikkelingsrace.”

“Ik vind het moeilijk om te geloven dat Ferrari Mercedes daarin zal kunnen volgen. Na Silverstone dacht ik ‘het is zover’, maar ik was verrast dat Ferrari zo kon terugvechten in Hongarije.”

De eerstvolgende race op de F1-kalender is de GP van België. Daar zal Mercedes meteen terugslaan, aldus Rosberg.

“Spa zal echter opnieuw een typisch Mercedes-circuit zijn en Ferrari zal waarschijnlijk geen kans maken,” blikte Rosberg vooruit naar de eerste race na de zomerpauze.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergFerrariMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België