logo
 

Nico Rosberg: “Frustrerend dat ik net naast de polepositie grijp”

11 april 2015 — Nico Rosberg moest tijdens de kwalificatie voor de GP van China tevreden zijn met de tweede tijd, op amper 0,04 sec. van teamgenoot Lewis Hamilton: "Frustrerend," aldus Rosberg.


Heel het raceweekend al moet Rosberg zijn meerdere erkennen in teamgenoot Lewis Hamilton, al was het verschil tijdens de kwalificatie plots wel erg klein. Amper vier honderdsten van een seconde was het verschil tussen beide Mercedes-piloten.

Mogelijk zorgde een minder goede focus tijdens de outlap voor het verschil. Rosberg concentreerde zich immers vooral op het goed houden van de afstand ten aanzien van zijn voorligger en achterligger, maar dat ging mogelijk ten koste van zijn snelle ronde.

“We moeten dat bekijken, het was niet ideaal om mij op zo’n manier onder druk te zetten,” aldus Rosberg. “Ik denk niet echt dat het mij iets gekost heeft, maar alleen al het gedacht dat ik iets sneller moest rijden, we moeten er naar kijken. Verder was mijn ronde echter goed, al was het wel frustrerend. Een ronde is immers nooit perfect en 0,04 sec. zit er altijd wel in.”

Maar voor besttijden tijdens de oefensessies of kwalificatie krijg je geen punten, het is pas morgen tijdens de race dat de punten worden uitgedeeld, dat beseft ook Nico Rosberg.

“Er zijn enkele mogelijkheden. Eerst en vooral is er de start en vervolgens heb je nog de strategie en de bandendegradatie. De bandendegradatie gaat morgen ene groot probleem zijn en we gaan de banden tot op de limiet moeten drijven. Er zullen dan ook heel wat mogelijkheden zijn.”

Daardoor zal Nico Rosberg niet alleen naar voor moeten kijken, maar ook naar achteren. Ferrari toonde in Maleisië reeds dat haar wagen veel zachter met de banden omgaat, waardoor de bandendegradatie kleiner is dan bij Mercedes.

“Ferrari vormt zeker en vast een bedreiging voor ons want ze beschikken over een goede racesnelheid. Dat was niet alleen het geval in Maleisië, dat is overal zo. Ik hoop dan ook dat we net iets beter zijn want het zal ‘close’ worden,” besluit Rosberg.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België