Nico Rosberg: “Goed resultaat in China is cruciaal”

07 april 2015 — Nico Rosberg is vastberaden om in China een sterk resultaat neer te zetten.


De Duitser kende ondanks een tweede en derde plaats slechts een matige start van het nieuwe F1-seizoen. Als titelkandidaat werd hij twee keer verslagen door teamgenoot Lewis Hamilton, die momenteel aan de leiding staat in de wk-tussenstand.

Rosberg wil dan ook terugslaan in China en op het F1-circuit nabij Shanghai een sterk resultaat neerzetten.

“Het voorbije raceweekend was niet zo goed voor mij,” aldus Rosberg. Ik kreeg mijn ronde niet goed voor elkaar tijdens de kwalificatie. Tijdens de race was het dan weer moeilijk omdat ik tijd verloor in de pits en daardoor moest proberen om Lewis terug in te halen. We hebben zeker en vast lessen geleerd en het is tijd om dat in China op het circuit te bewijzen.”

Nico Rosberg heeft trouwens goede herinneringen aan het F1-circuit van Shanghai. Het was immers in China dat hij drie jaar geleden zijn eerste overwinning in de Formule 1 behaalde.

“Shanghai is een fantastisch circuit voor mij. Het is het circuit waarop ik in 2012 mijn allereerste polepositie en overwinning behaalde en dat tijdens mijn derde seizoen bij de zilverpijlen. Het is geen ideale start die ik heb gemaakt tijdens mijn zesde seizoen, maar ik ben vastberaden om daar komend weekend verandering in te brengen. Uiteraard zullen mijn teamgenoot (Lewis) en mijn landgenoot in de rode wagen (Sebastian) daar anders over denken. Het is echter een circuit dat altijd erg goed ligt dus ik wil een sterk raceweekend neerzetten,” besluit Rosberg.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België