Nico Rosberg: “Gokwerk heeft me aan de polepositie geholpen”

10 oktober 2015 — Nico Rosberg heeft zijn polepositie deels te danken aan wat gokwerk samen met zijn ingenieurs.


“Ik ben zeker en vast erg blij,” zei Rosberg na afloop van de kwalificatie. “Het is al een moeilijk weekend geweest omdat we weinig hebben kunnen rijden tijdens de oefensessies. De kwalificatie verliep echter erg goed. We hebben dankzij mijn ingenieurs een goede balans gevonden voor de wagen. We moesten een beetje gokken welke richting we uit moesten gaan maar het ging goed en de wagen voelde comfortabel aan. Ik reed enkele goede ronden en ben er tevreden over.”

Morgen mag de Duitser dus net als in Japan van op de polepositie vertrekken. In Japan ging Hamilton hem echter in de twee eerste bochten voorbij. Wanneer Rosberg gevraagd wordt of hij reeds een plan had om te anticiperen op een aanval van Hamilton zoals in Suzuka antwoordt Rosberg als volgt:

“Nee, nog niet. Ik heb er momenteel nog niet echt aan gedacht, ik probeer gewoon van mijn polepositie te genieten. Ik zal daar vanavond en morgenochtend aan denken. Het constructeurskampioenschap is dit weekend erg belangrijk voor ons. Het zou echt fantastisch zijn om de titel twee jaar op rij zo vroeg in het seizoen te behalen. Tegelijkertijd ga ik echter alles in het werk stellen om de kloof met Lewis te verkleinen,” besluit Rosberg.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België