Nico Rosberg: “Hamilton reed als een wereldkampioen”

15 maart 2015 — Nico Rosberg werd vandaag tweede in de grote prijs van Australië en gaf na afloop toe dat zijn teamgenoot sneller was. De eerste slag lijkt dus gewonnen door Hamilton, maar de oorlog is nog maar net begonnen.


Hamilton startte van op polepositie en moest op geen enkel moment vrezen om die plek te verliezen. Bij de herstart na de safety car was Nico Rosberg onoplettend en zo kwam hij nooit meer in de buurt van zijn teamgenoot.

Rosberg reed naar eigen zeggen op zijn limiet, maar zegt ook dat dit weer liet zien waarom Hamilton een verdiende wereldkampioen is.

“Het is toch een goed gevoel om tweede te worden. Het betekent weer een geweldige seizoensstart voor Mercedes. Het team heeft ons een geweldige wagen gegeven en we zijn hen daar dan ook heel dankbaar voor.”

“Lewis heeft vandaag gereden zoals een wereldkampioen dat moet doen. Ik zat elke ronde op mijn maximum en ik zal er alles aan blijven doen om hem te laten werken voor de wereldtitel.”

Als de gemoederen bedaard blijven en de Mercedes weer even betrouwbaar blijkt als vorig jaar zal dat ook nodig zijn, want voorlopig lijkt niemand in staat te zijn de twee Mercedes-rijders te bedreigen. Sebastian Vettel, dia vandaag derde werd, finishte immers op 25 seconden van Rosberg. Enkel hij en de twee Filepe’s (Massa en Nasr) wisten in dezelfde ronde als het Mercedes-duo te finishen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België