logo
 

Nico Rosberg: “Hamilton reed opzettelijk traag om mij te hinderen”

12 april 2015 — Nico Rosberg moest weer eens tevreden zijn met een tweede plaats.


De Duitser hekelt echter de tactiek van zijn teamgenoot. Die weigerde om het tempo hoog genoeg op te drijven om weg te rijden van de Ferrari’s. Zo zat Rosberg het eerste deel van de wedstrijd in de tang tussen Hamilton en Vettel.

Rosberg liet tijdens de race al verstaan dat hij niet te dicht bij Hamilton wou gaan rijden om zo zijn banden te sparen, maar dat Sebastian Vettel wel heel dichtbij kwam. Op de persconferentie liet de Duitser zijn ongenoegen nogmaals blijken.

“Ik ben benieuwd om te horen wat jij vond van je tempo vooraan, Lewis.” opende Rosberg het offensief tegen zijn teamgenoot. “Het compromitteerde mijn race, onnodig. Trager rijden dan nodig was in het begin van de race betekende dat Sebastian (Vettel) zeer dicht bij mij kon komen. Zo kon hij proberen om een vroege pitstop te maken en zo voorbij mij te geraken en daar moest ik dan weer op reageren.”

“Het verschil met Vettel werd onnodig klein en zo heb ik heel wat tijd verloren met hem in de gaten te houden. Op het einde van de race waren mijn banden gewoon op omdat ik mijn laatste stint veel te lang had moeten rekken.”

Hamilton was allerminst beroerd over die commentaar. De tweevoudig wereldkampioen verklaarde zijn trager tempo door te stellen dat hij op zijn banden moest letten.

“Ik moet niet op Nico’s race letten. Ik moet de wagen onder controle houden en hem zo goed en zo snel mogelijk over de finish zetten en dat heb ik gedaan. Ik heb niet opzettelijk trager gereden. Ik heb enkel op mezelf gelet. Als Nico voorbij mij wou mocht hij dat proberen, maar dat heeft hij niet gedaan.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België