logo
 

“Nico Rosberg heeft in Bahrein de ‘twijfelaars’ overtuigd”

21 april 2015 — Volgens Toto Wolff heeft Nico Rosberg in Bahrein een uitstekende race gereden en daarmee de mensen die in hem twijfelden overtuigd.


Na de eerste drie races begonnen er twijfels te rijzen over Nico Rosberg. De Duitser werd telkens tijdens de kwalificatie en races verslagen door teamgenoot Lewis Hamilton. Volgens velen moest Rosberg absoluut terugslaan in Bahrein, al was daar met een derde plaats voor Rosberg en een overwinning voor Hamilton misschien niet meteen sprake van.

Toch is Mercedes-baas Toto Wolff er van overtuigd dat iedereen die twijfelde aan Rosberg nu na de GP van Bahrein opnieuw moet geloven in de Duitser.

“Eerst en vooral moet je blij zijn met een eerste en derde plaats, daar bestaat geen twijfel over,” aldus Toto Wolff. “Maar die tweede plaats die we dan met Nico verloren ... Iedereen die ooit getwijfeld heeft aan Nico zag nu Nico op zijn beste, erg hard strijdend en aan het inhalen. Om dan die tweede plaats te verliezen door een remprobleem, dat is jammer. Maar al bij al is een eerste en derde plaats een resultaat om tevreden over te zijn en ook de Formule 1 ten voeten uit.”

Rosberg reageerde goed nadat hij bij de start de derde plaats verloor aan Kimi Raikkonen en terugviel naar de vierde plaats. De Duitser deed vervolgens spraakmakende inhaalmanoeuvres op de Fin en Vettel maar moest dus uiteindelijk tevreden zijn met de derde plaats.

De vraag is nu echter hoe Rosberg het momentum van Hamilton kan doorbreken en zelf de bovenhand kan halen.

“Je kwalificeren op de polepositie en van daaruit de race controleren,” dat moet Rosberg doen volgens Toto Wolff. “Je kon zien dat Lewis van op de polepositie kon wegrijden en de race vervolgens controleerde, net zoals we dat ook in China zagen. Dat is de sleutel om het maximaal aantal te behalen punten te scoren. We zijn echter nog maar vier races ver in het seizoen, er zijn er nog vijftien te gaan, dat is redelijk wat. Na wat hij in Bahrein getoond heeft heb ik er alle vertrouwen in dat we in Barcelona een erg sterke Nico zullen zien die zal terugvechten.”

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België