logo
 

Nico Rosberg: “Ik heb geluk gehad, Lewis verdiende de overwinning”

24 mei 2015 — Nico Rosberg was na afloop van de GP van Monaco uiteraard tevreden met de overwinning, al was het wel een gedempte feeststemming bij de Duitser.


Rosberg beseft uiteraard dat hij vandaag enorm veel geluk heeft gehad en dat hij heeft kunnen profiteren van een strategische blunder van het team. Vandaar ook de gedempte vreugde bij de Duitser.

“Ja, uiteraard ben ik zeer tevreden, al besef ik ook dat ik vandaag enorm veel geluk heb gekend. Lewis reed fantastisch vandaag en hij zou zeker en vast de overwinning verdiend hebben. Zo is het nu eenmaal in de racesport en ik ben zeker en vast extreem blij,” zei Rosberg tijdens de podiumceremonie na afloop van de race.

Toen Martin Brundle aan Nico Rosberg de vraag stelde hoe het kwam dat het team Hamilton wel in de pits riep en hem niet antwoordde Rosberg als volgt: “Ik heb geen idee. Sorry. Zoals altijd zitten wij in de wagen en is het enorm moeilijk om zo’n beslissing te nemen. Het was ook moeilijk om de herstart te maken op die oudere banden, maar uiteindelijk was het voldoende.”

“Tegelijkertijd weet je dat je geluk hebt gehad vandaag. Ik probeer van dit moment te genieten al weet ik ook dat ik enorm hard zal moeten werken voor de komende races,” besloot Rosberg.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België