Nico Rosberg: “Ik heb niets meer te verliezen”

14 september 2015 — Nico Rosberg gaat er alles aan doen om de kloof van 53 punten met teamgenoot Lewis Hamilton te dichten. De Duitser heeft naar eigen zeggen "niets meer te verliezen".


Resoluut aanvallen, dat is de enige optie die Nico Rosberg tijdens de resterende races van het seizoen nog rest indien hij alsnog aanspraak wil maken op de titel.

“Monza verliep duidelijk niet volgens plan,” aldus Rosberg. “Ik was enorm ontgoocheld dat ik door mijn opgave een goed resultaat verloren zag gaan. De resterende zeven races zal ik benaderen alsof ik niets te verliezen heb. Ik ga maximaal aanvallen en ik ga de strijd niet opgeven, zeker en vast niet.”

Rosberg kijkt alvast erg hard uit naar de race in Singapore.

“Singapore is één van mijn favoriete races, dus dat is een goede plaats om eraan te beginnen. Het is voor iedereen enorm zwaar, zowel fysiek als mentaal, en ik hou van die uitdaging. Ik was vorig jaar slechts enkele duizendsten van de polepositie verwijderd. De race zag er veelbelovend uit, tot ik een probleem met mijn stuurtje kreeg.”

“Ik weet dat ik over de snelheid beschik om daar te winnen. Ik hoop dan ook dat ik een probleemloos weekend ken en de kans zal krijgen om het ‘zilveren beest’ los te laten onder het kunstlicht,” blikt de Duitser vooruit naar komend weekend.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België