Nico Rosberg: “Ik hoor geruchten dat Honda-motor meer pk’s heeft dan Mercedes”

14 februari 2020 — In een exclusief interview met de Duitse tv-zender RTL geeft Nico Rosberg zijn visie over komend F1-seizoen.

Rosberg verwacht dat Mercedes het komend seizoen veel moeilijker zal krijgen doordat Red Bull en Ferrari meer dan ooit tijdens de winter hun huiswerk gemaakt hebben en serieus progressie gaan geboekt hebben.

“Mercedes is opnieuw favoriet maar ik verwacht een spannender seizoen dan in 2019. Ik ben ervan overtuigd dat Red Bull en Ferrari tijdens de winter zich uitstekend doorontwikkeld hebben. Ze zullen goed aan het seizoen beginnen,” aldus Rosberg tegenover ‘RTL’.

Volgens Rosberg zal Ferrari haar probleem van het voorbije seizoen, waarbij het heel wat poleposities behaalde maar het tijdens de race minder goed deed, oplossen.

“Aan het begin van het seizoen slaagt Ferrari er vaak in poleposities te behalen maar vervolgens kan het die tijdens de races niet omzetten in overwinningen.”

“Op een bepaald moment zullen ze leren hoe ze dat oplossen en als dat lukt zijn ze even sterk als Mercedes.”

Rosberg verwacht tegelijkertijd dat ook Red Bull het bijzonder goed zal doen.

“Bij Red Bull presteert de Honda-motor nu uitstekend. Misschien kan Honda zich nu op het niveau van Mercedes hijsen. Ik hoor zelfs geruchten dat de Honda-motor meer pk’s levert dan die van Mercedes.”

“Red Bull ontwikkelt zich doorheen het seizoen steeds ijzersterk. Ook tijdens de winterpauze zullen ze enorme stappen gezet hebben. We zullen in Melbourne zien of ik gelijk heb en of het spannend wordt,” besloot de wereldkampioen van 2016.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België