Nico Rosberg: “Ik hou nog wat in reserve”

26 november 2016 — Tijdens de eerste twee oefensessies eindigde Nico Rosberg net achter Lewis Hamilton. Op zich geen ramp voor de Duiter, met een tweede plaats is hij altijd wereldkampioen. Toch denkt Rosberg dat hij vandaag de polepositie kan veroveren.


“Lewis is op dit moment inderdaad wat sneller, maar mijn ronde kwam er niet helemaal uit dus ik denk dat ik nog wel wat reserve heb”, vertelde Rosberg na de tweede oefensessie.

De Duitser wil morgen zelfs voor de polepositie gaan en daarmee extra druk op Hamilton leggen.

“Ik ga vannacht diep graven en die paar honderdsten in de setup zoeken,” zei Rosberg gisteren.

Die polepositie kan belangrijk worden voor Rosberg in zijn zoektocht naar een eerste wereldtitel. De Red Bulls zijn over een ronde misschien niet zo snel, maar toonden wel impressionante lange stints tijdens de oefensessies op vrijdag. Hiermee zouden ze roet in het eten van Rosberg kunnen gooien. Stel je maar eens voor dat Verstappen en Ricciardo morgen halverwege de race Rosberg naar een vierde plaats verwijzen.

Op dit moment ligt Rosberg echter niet wakker van zo’n scenario.

“Zoals gewoonlijk lijken de Red Bulls snel. Maar Ferrari lijkt sneller over een ronde, dus ik ben niet zeker wie onze grootste rivaal is dit weekend. Zoals elke race moeten we gewoon ons best doen en dan hebben we een goede kans om voor hen te eindigen.”

Geschreven door Mika Tuyaerts

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België