Nico Rosberg: “Ik moet winnen in Suzuka”

25 september 2015 — Nico Rosberg kon in Singapore een beetje van zijn achterstand op teamgenoot Lewis Hamilton goedmaken maar Rosberg beseft dat hij in Suzuka nood heeft aan een overwinning indien hij wil kunnen blijven geloven in zijn kansen op de titel.


Rosberg finishte tijdens de GP van Singapore als vierde. De Duitser kon door de opgave van Hamilton zijn achterstand in de wk-tussenstand verkleinen tot 41 punten maar met nog amper zes races te gaan beseft Rosberg dat hij nood heeft aan overwinningen.

“Nog zes races te gaan en mijn focus ligt echt bij de race zelf want ik moet zien te winnen,” aldus Rosberg. “Ik moet in de juiste richting gaan en races winnen. Daarom moet ik nu proberen om te winnen in Suzuka. Dat is dan ook waarop ik me focus. Eenmaal dat is gebeurt zal ik naar de rest kijken.”

“Ik moet het simpelweg erg goed doen en mijn weekend goed voor elkaar krijgen. Dat is sowieso waar ik voor ga. Het verschil tussen mij en Lewis is zo klein dat indien hij een iets minder weekend heeft en ik een iets beter, dat het voldoende is om het te doen kantelen. De voorbije raceweekends was er tijdens de kwalificatie slechts een tiende verschil tussen ons. Over Monza kan je moeilijker oordelen want we reden daar met verschillende motoren. Tijdens de overige races was het erg close,” besluit Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België