logo
 

Nico Rosberg: “Ik voelde mij een met de wagen”

19 juni 2016 — Nico Rosberg reed in Baku probleemloos richting de overwinning. De Duitser beleefde naar eigen zeggen een uitzonderlijke dag waarbij hij zich een voelde met zijn wagen.


Rosberg kreeg de voorbije races enkele tegenvallers te verwerken en zag zijn voorsprong in de wk-tussenstand zienderogen slinken. Vandaag domineerde Rosberg echter de allereerste F1-race in Azerbeidzjan.

Ondanks het feit dat hij van start tot finish alleen aan de leiding reed vond hij het zeker en vast geen saaie race.

“Het is nooit eenzaam of saai. Het is altijd moeilijk om een F1-race te winnen. Vandaag was echter speciaal want ik voelde me een met de wagen. Het gebeurt niet vaak dat alles perfect is, dat ik voluit kan pushen zonder een risico om in de fout te gaan of de banden te blokkeren. Het was een fantastisch gevoel. Dat maakte het geweldig.”

Geheel probleemloos verliep de race voor Rosberg niet. Net als teamgenoot Lewis Hamilton ondervond hij een probleem, al wist hij dat in tegenstelling tot zijn Britse teamgenoot snel op te lossen.

“We kenden allebei een probleem op het vlak van motorkracht. Het was een duidelijk probleem maar door het verbod op radiocommunicatie kan het team ons niet vertellen wat juist het probleem is, dat er een probleem is met een bepaalde modus. Wie weet echter over welke modus het gaat? Ik wist het probleem echter snel te verhelpen door een knop te verzetten en vervolgens werkte alles perfect.”

Door zijn overwinning verstevigt Rosberg zijn leidersplaats in de wk-tussenstand. De Duitser heeft nu een voorsprong van 24 punten op teamgenoot Lewis Hamilton.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België