“Nico Rosberg is niet iemand die opgeeft”

05 oktober 2015 — Nico Rosberg mag in de wk-tussenstand dan wel 48 punten achterstand hebben op teamgenoot Lewis Hamilton, volgens Toto Wolff zal Rosberg er tot het allerlaatste moment voor blijven gaan.


Nog vijf races te gaan en Nico Rosberg kijkt dus tegen een serieuze achterstand aan. Daar waar de Duitser in Japan hoopte om te naderen op Hamilton was de conclusie na afloop van de race dat hij de achterstand opnieuw groter zag worden.

Het was dan ook een mentale opdoffer voor Rosberg, die voorafgaand aan de race in Japan had gezegd dat hij absoluut nood had aan een overwinning. Niet dus, al zal Rosberg er volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff voluit voor blijven gaan.

“Volgens mij heeft hij het nog niet opgegeven,” aldus Toto Wolff. “Ik denk niet dat een rijder het opgeeft tot het mathematisch onmogelijk is. Dat zie ik ook bij Nico momenteel.”

“We proberen een goede verstandhouding te hebben in het team, op een manier waarbij een rijder die vriendelijk is, niet als zwak wordt aanzien.”

Er was na afloop van de GP van Japan veel te doen over de strijd tussen Rosberg en Hamilton in de eerste twee bochten. Rosberg kwam daarbij als verliezer uit de strijd, al betekent dat volgens Toto Wolff niet dat Rosberg steeds als verliezer uit een wiel-aan-wiel gevecht komt.

“Dit toont aan hoe close het gevecht tussen hen is. Ik zou zeker niet durven zeggen dat het een tendens is dat Lewis er beter uitkomt wanneer ze tegen elkaar strijden. Dat is zeker en vast niet het geval,” besluit Toto Wolff.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België