Nico Rosberg kan nieuwe motor uit Monza dan toch in Singapore gebruiken

16 september 2015 — Nico Rosberg zal zijn nieuwe motor, waarbij er in Monza op zaterdag een probleem was, in Singapore kunnen gebruiken, zo bericht Auto Motor und Sport.


Voor Nico Rosberg was het raceweekend in Monza een grote teleurstelling. Op zaterdag, voorafgaand aan de kwalificatie, kreeg hij af te rekenen met een probleem op zijn nieuwe motor.

Die motor was van een betere specificatie maar de Duitser moest door het probleem tijdens de kwalificatie en race een oudere motor gebruiken die reeds gedurende vijf raceweekends was ingezet. Die motor begaf het uiteindelijk aan het einde van de GP van Italië.

De nieuwe motor, waarmee er op zaterdag een probleem was, moest grondig onderzocht worden om duidelijkheid te krijgen over het feit of de motor nog opnieuw inzetbaar was, anders was de motor definitief verloren. Dat zou een bijkomend probleem zijn voor Nico Rosberg, aangezien er dit seizoen slechts vier motoren gebruikt mogen worden.

Na een grondig onderzoek van Mercedes is nu echter gebleken dat er, naast een lek in het koelcircuit, met de motor zelf verder niets mis is. Daardoor zal Rosberg in Singapore met de nieuwe motor kunnen rijden, zo bericht Auto Motor und Sport.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België