Nico Rosberg: “Lewis Hamilton blijft titelfavoriet”

11 april 2019 — Voormalig F1-rijder Nico Rosberg denkt dat Sebastian Vettel zich snel zal herstellen van het rampweekend in Bahrein en dat Ferrari de snelste auto heeft. Zijn favoriet voor de titel blijft weliswaar zijn voormalige teamgenoot Lewis Hamilton.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

De media waren niet mals voor Sebastian Vettel toen hij zichzelf een goed resultaat door de neus boorde met een nogal amateuristische spin na een duel met Lewis Hamilton.

Ook Nico Rosberg spaarde zijn landgenoot niet en vond het ongelooflijk dat we weer dezelfde Vettel zagen van vorig jaar en hij vond ook dat de viervoudige wereldkampioen alles louter aan zichzelf te danken had.

Tegenover ‘Press Association’ vertelt Rosberg nu wel dat hij gelooft dat Vettel hier snel van zal herstellen.

“Dit is maar een fase die Sebastian doormaakt,” aldus Rosberg. “Alle topatleten krijgen af te rekenen met een periode waarin het wat minder loopt. Dan moet je een weg uit de crisis vinden en Seb is een viervoudig wereldkampioen, daarom ben ik er zeker van dat hij daar in zal slagen.”

“Hij moet het goede spoor terugvinden en alles wat hij daarvoor nodig heeft is een goede race. Als hij nu in China wint is alles weer oké.”

Hoewel hij gelooft dat Sebastian Vettel deze moeilijke periode wel achter zich zal laten blijft Lewis Hamilton toch zijn favoriet voor de wereldtitel.

“Als je naar de ranking kijkt heeft Mercedes de beste start gemaakt maar het is Ferrari dat duidelijk de beste auto heeft. In Bahrein hebben ze bij Ferrari hun twee rijders tegen elkaar laten racen en dat heeft aangetoond dat ze twee competitieve rijders hebben. Het wordt niet makkelijk om die situatie onder controle te houden.”

“Lewis is nu de oudere, hij is altijd in topvorm en daarom is hij ook mijn grootste favoriet voor de wereldtitel,” besluit Rosberg.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België