Nico Rosberg: “Lewis verslaan in de eerste bocht was het belangrijkste”

02 november 2015 — Nico Rosberg was dolblij met zijn overwinning in Mexico maar de Duitser was vooral blij dat hij Lewis Hamilton deze keer wel de baas kon in de eerste bocht.


Tijdens de voorbije drie races werd Nico Rosberg twee keer afgebluft in de eerste bocht. De vraag die op ieders lippen brandde was dan ook wat er bij de start zou gebeuren in de eerste bocht van de Autódromo Hermanos Rodríguez.

Teamgenoot Lewis Hamilton had mentaal al de nodige druk op Rosberg uitgevoerd door te stellen dat de tweede of derde plaats op de startgrid beter was dan de polepositie omdat er zo’n lang recht stuk aan de eerste bocht voorafging. Hamilton liet bovendien ook duidelijk verstaan dat hij in de eerste bocht Rosberg zou aanvallen.

Het was echter Nico Rosberg die aan het langste eind trok en Hamilton voorblijven in de eerste bocht was dan ook cruciaal voor het verdere verloop van de race en uiteindelijk de overwinning.

“Het is zoals al de rest, ik blijf er aan werken en probeer het perfect te maken. Vandaag verliep het erg goed en bleef ik eerste. Dat was belangrijk, het belangrijkste van heel de race. Ik ben erg tevreden,” blikte Rosberg na afloop van de race terug op zijn start.

Rosberg gaf toe dat de overwinning hem goed deed. Bovendien werd de overwinning gevierd in een voormalig baseball-stadion wat voor een erg bijzondere sfeer zorgde.

“Het is het beste podium van het jaar, in een mooi stadion. De sfeer is ongelooflijk. Ik ben de Mexicaanse fans erg dankbaar omdat ze massaal gekomen zijn en ook voor hun steun. Het was zeer speciaal.”

Door zijn overwinning in Mexico en de opgave van Sebastian Vettel ligt Nico Rosberg opnieuw op koers om eind dit seizoen vice-kampioen te worden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België