Nico Rosberg: “Lewis was simpelweg sneller”

14 mei 2016 — Nico Rosberg moest tijdens de kwalificatie tevreden zijn met de tweede tijd, wat dus morgen ook zijn startpositie zal zijn. De Duitser geeft toe dat zijn teamgenoot "simpelweg sneller was".


Tijdens de oefensessie zag het er nog erg goed uit voor Rosberg. De Duitser reed tijdens de tweede en derde oefensessie de snelste tijd en ook tijdens de eerste snelle run in Q3 was Rosberg sneller dan Hamilton. De Brit verremde zich echter tijdens zijn eerste snelle rondje waarna hij zich alsnog verbeterde tijdens zijn tweede snelle run.

1’22"000 rond, liet Hamilton noteren, een tijd die Rosberg niet kon verbeteren en dat erkende de Duitser ook.

“Uiteraard ben ik teleurgesteld dat ik tweede ben,” zei Rosberg na afloop van de kwalificatie. “Ik wou vandaag eerste zijn maar Lewis was tijdens de kwalificatie sneller dan mij, zo simpel is het. Gelukkig is het de race die telt en er zijn daarin nog enkele mogelijkheden, zowel bij de start als op strategisch vlak. Het zal geen eenvoudige race worden maar ik ga proberen om mijn kansen te benutten.”

Red Bull bleek uiteindelijk het beste team na Mercedes te zijn, voor Ferrari, iets dat ook Rosberg verraste.

“We zijn verrast dat we zoveel voor liggen op Ferrari maar tegelijkertijd zijn we ook verrast hoe dichtbij Red Bull is. Het verandert constant,” besluit Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België