logo
 

Nico Rosberg maakt zich zorgen om zijn slechte starts

12 mei 2014 — Nico Rosberg finishte gisteren vlak achter teamgenoot Lewis Hamilton. De Duitser verloor daardoor eveneens de leiding in het kampioenschap. Iets waarover de Duister zich echter meer zorgen maakt zijn de minder goede starts.

image
In Bahrein verloor hij het voordeel van zijn polepositie door zijn minder goede start, waarna teamgenoot Lewis Hamilton eerste werd. Ook in China verloor de Duitser verschillende posities en afgelopen zondag kende Rosberg eveneens geen al te beste start.

Nico Rosberg geeft op de officiële website van het Mercedes F1 team toe dat hij zich zorgen maakt over zijn starts en laat weten dat hij die moet verbeteren.

“De start was jammer genoeg niet echt goed,” aldus Rosberg. “Het is min of meer wat een zwakte die ik momenteel heb. Ze zijn een beetje inconsistent en nu kende ik enkele slechte starts op rij: drie om precies te zijn. Dat komt je duur te staan en we moeten eraan werken.”

“De race werd verloren tijdens de kwalificatie en de start. Dat waren de twee opportuniteiten die ik had. Tijdens de laatste ronde had ik nog een soort kamikaze-move kunnen maken maar dat zou niet gewerkt hebben. Nog één ronde extra en dat had wel gewerkt,” besluit de Duitser.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België