logo
 

Nico Rosberg maakt zich zorgen

22 augustus 2015 — Nico Rosberg was na afloop van de kwalificatie enigszins teleurgesteld over zijn kwalificatie. De Duister blijft echter geloven in een overwinning morgen. Tegelijkertijd maakt hij zich echter ook zorgen over de klapband die hij gisteren had.


“Lewis was simpelweg te snel. Hij vond net dat beetje meer, of zelfs heel wat meer, iets wat ik niet achter de hand had. Uiteraard is dat teleurstellend maar met de nieuwe startprocedures moeten we alles vanaf nu zelf doen. Er zijn morgen dan ook heel wat meer mogelijkheden, zelfs tijdens de start en de spurt naar de vijfde bocht. Je weet dat je hier mogelijkheden hebt om in te halen. We hebben dat hier al erg vaak gezien. Ik ben dan ook nog erg hoopvol,” zei Rosberg na afloop van de kwalificatie.

Tegelijkertijd maakt Nico Rosberg zich ook nog steeds zorgen over de klapband die hij had tijdens de tweede oefensessie op vrijdag. Pirelli vond de oorzaak van de klapband niet. De Italiaanse bandenleverancier sluit een probleem met de band uit en vermoedt dat een ‘externe factor’ een snee in de band veroorzaakte, wat dan weer de klapband tot gevolg had.

“Het probleem is dat we het niet echt begrijpen,” zegt een bezorgde Nico Rosberg over de klapband van gisteren. “Er zijn theorieën maar er is niet echt bewijs voor, wat zorgwekkend is. We houden het nauwlettend in de gaten en we hebben enkele maatregelen ondernomen om er voor te zorgen dat het niet opnieuw voorvalt. We hebben ons uiterste best gedaan en laat ons hopen dat er niets gebeurt.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België