logo
 

Nico Rosberg mag polepositie behouden

24 mei 2014 — De stewards hebben besloten om geen actie te ondernemen tegenover Nico Rosberg, de Duitser mag morgen dus van op de polepositie vertrekken.


Eerder deze namiddag raakte bekend dat de stewards een officieel onderzoek waren begonnen naar aanleiding van het incident waarbij de Duister zich verremde in Mirabeau.

Rosberg reed de uitloopstrook in en veroorzaakte een gele vlag. Door die gele vlag konden de overige rijders hun tijd niet meer verbeteren terwijl Nico rosberg op dat moment zelf de snelste tijd achter zijn naam had. Het betekende meteen ook dat Rosberg de polepositie had veroverd. Er kwam kritiek op het manoeuvre van Rosberg en de stewards stelden dan ook een officieel onderzoek in naar het incident.

Nico Rosberg en Mercedes moesten zich om 17u15 melden bij de stewards en uitleg te geven over het incident. Uiteindelijk oordeelden de stewards dat de Duitser niet opzettelijk een gele vlag veroorzaakte en Rosberg niet de intentie had om bewust de andere rijders te hinderen tijdens hun kwalificatie.

“Er werd geen overtreding begaan door de rijder van wagen nummer 6,” luidde het in een mededeling van de stewards.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van MonacoNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België