logo
 

Nico Rosberg: “Mijn race was bijna voorbij”

20 april 2014 — Nico Rosberg kon een onvoorstelbare tweede plaats uit de brand slepen tijdens de GP van China, al hadden er even goed nul punten achter zijn naam kunnen staan.

image
Het begon al slecht voor de Duitser bij de start van de race. Er was geen uitwisseling van telemetriegegevens tussen zijn wagen en de pitmuur. Het team wist dus niet wat er gebeurde met zijn wagen en dat verklaarde volgens Rosberg ook zijn slechte start.

Bij diezelfde start zat Rosberg zijn race er ook al bijna meteen op. De Duitser werd in de tang genomen door beide bolides van Williams en uiteindelijk was er een serieus contact met Valtteri Bottas. Gelukkig voor Rosberg kon hij verder rijden en verloor hij door het incident ook niet al te veel extra plaatsen. Na een mooie inhaalrace finishte de Duitser als tweede, waardoor hij eveneens aan de leiding blijft in de wk-tussenstand.

“Ik sta nog steeds aan de leiding en dat is redelijk goed als je weet dat bijna gans het weekend voor mij slecht is verlopen,” aldus Rosberg. ‘Tijdens de race hadden we geen telemetriegegevens waardoor ze niet wisten wat er allemaal aan de hand was met de wagen. Dat verklaart ook mijn slechte start in het begin van de race. Ik ben dan ook tevreden dat ik nog als tweede ben gefinisht. Ik kijk nu vooral uit naar een normaal weekend in Barcelona, waar ik hopelijk opnieuw resoluut voor de aanval kan kiezen.”

Ook de fase vlak na de start van de race was dus erg spannend voor Rosberg.

“Het was erg close. Er waren overal zoveel wagens. Ik maakte contact met mijn wagen en ik ben blij dat hij het heeft volgehouden. Ik heb echter wel van de race genoten. Het is momenteel erg leuk rijden met de wagen,” besloot Rosberg.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België