logo
 

Nico Rosberg na intense testdag: “Ik ben wat moe”

13 mei 2015 — Nico Rosberg was gisteren na de eerste testdag "wat moe", wat te begrijpen was want de Duitser legde maar liefst twee race-afstanden af.


Rosberg reed tijdens de eerste testdag maar liefst 146 ronden over het Circuit de Barcelona-Catalunya, wat neerkomt op meer dan twee race-afstanden. De Duitser was de meest actieve rijder en reed een besttijd van 1’24"374, bijna 2,3 seconden sneller dan Marcus Ericsson. Nico Rosberg blikt dan ook tevreden terug op zijn eerste en enige testdag van dit seizoen.

“Het was een echt goede dag, ik ben in goede doen,” blikt Rosberg terug op zijn testdag.

Tijdens zijn testdag concentreerde hij zich vooral op enkele voorbereidingen voor Monaco, alsook enkele zaken voor de toekomst.

“Ik heb veel voor Monaco gedaan. Omwille van de oneffenheden in het wegdek heeft men daar een erg zacht afgestelde wagen nodig die ze kan opvangen,” aldus Rosberg. Verrassend genoeg is het circuit vlakbij Barcelona goed geschikt voor dergelijke simulaties. “De laatste sector bestaat uit veel nauwe bochten en dat herinnert een beetje aan Monaco. De auto lag zeer goed op de baan.”

Opvallend was ook dat de besttijd van Nico Rosberg vandaag zo’n drie tienden sneller was dan de rondetijd van zijn polepositie afgelopen weekend. “Het circuit was vandaag sneller dan afgelopen raceweekend.”

Na zijn drukke testdag was Nico Rosberg echter wel wat vermoeid: “Ik ben wat moe! Het was echter mijn enige test dit seizoen. Hij was dan ook enorm belangrijk!” besluit de Duitser.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België