logo
 

Nico Rosberg: “Nog geen spijt van mijn pensioen”

09 oktober 2017 — Hoe zou het nog zijn met Nico Rosberg? Dit weekend was hij te gast in Japan om wat TV-werk te doen voor Sky en hij liet weten dat zijn F1-pensioen hem bevalt.


De regerende wereldkampioen heeft naar eigen zeggen nog geen spijt gehad van zijn beslissing om te stoppen met racen. Dat wil echter niet zeggen dat de Duitser ondertussen stilgezeten heeft of dat hij geen plannen voor de toekomst heeft.

“Ik kijk naar de races maar ik zit nog steeds op mijn wolk van vorig seizoen,” aldus Rosberg. “Op dit moment ben ik wat nieuwe dingen aan het uitproberen, zoals het TV-werk van dit weekend, om te kijken of ik er plezier aan beleef. Maar ik doe ook andere dingen zoals het management van Robert Kubica.”

Rosberg wil mee zijn gewicht inzetten om een terugkeer van de Pool te forceren en op dit moment lijkt dat aardig te lukken want Williams geeft hem een kans om met een auto uit 2014 te testen en zichzelf te bewijzen.

“Ik hoop echt dat het lukt want de twee beste rijders die ik in mijn twintigjarige carrière ben tegengekomen waren zonder twijfel Robert Kubica en Lewis Hamilton.”

Ondanks die mooie woorden voor zijn ex-teamgenoot gaf Rosberg toe dat hij al een tijdje niet meer gesproken heeft met Hamilton. Hij denkt overigens wel dat het de Brit zal lukken om de wereldtitel te winnen dit jaar.

“Lewis is de favoriet voor de titel,” zegt Rosberg. “Hij rijdt goed, hij zit in een goede periode en de auto is goed. Je zag ook dat het heel belangrijk voor hem was om hier de pole te behalen. Dat zou je niet verwachten als je weet hoeveel hij er al heeft.”

Voor zijn vervanger bij Mercedes, Valtteri Bottas, heeft Rosberg nog wat goede raad. Hij kan niet anders dan toegeven dat de Fin in een kleine vormcrisis verkeert maar hij vindt dat hij er beter mee om zou moeten gaan.

“Vanuit mijn standpunt vind ik het niet ideaal dat Valtteri publiekelijk over zijn problemen praat. Die verhalen gaan dikwijls een eigen leven leiden en dat is niet de bedoeling. Persoonlijk vind ik het beter om zelf met die problemen om te gaan maar hij moet het doen op de manier waarvan hij denkt dat ze de beste is, hij is tenslotte een geweldige rijder,” besluit Rosberg.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België