Nico Rosberg opnieuw op pole in Japan

26 september 2015 — Nico Rosberg start morgen vanop polepositie aan de Grote Prijs van Japan. Het is nog maar de tweede pole voor Rosberg dit jaar, nadat hij eerder in Spanje vanop de eerste plaats startte. De besttijd werd neergezet in de eerste run in Q3. Een tweede run werd onderbroken door een rode vlag wegens de crash van Kvyat.

image
“Eerst en vooral ben ik zeer tevreden, het was een geweldige dag”, begon Rosberg de persconferentie. “Het is ook een goede comeback voor het team na een moeilijk weekend in Singapore. We staan terug waar we moeten staan. De wagen was geweldig. Ik ben het team daar zeer dankbaar voor. We hebben alles geoptimaliseerd voor dit circuit en ik kon mijn ronden zeer goed rijden. Ik ben zeer blij hoe het gelopen is en heb een goede startpositie voor morgen.”

Het raceweekend in Japan werd gisteren wel verstoord door het weer. Enorme regenvlagen teisterden de eerste twee vrije trainingen en zo was er enkel de sessie op zaterdag voormiddag om te oefenen in droge omstandigheden. De teams kregen dus maar één uur om hun set-up te bepalen, een hele uitdaging dus.

“Ik heb er vertrouwen in dat de wagen goed zal zijn morgen”, reageert Rosberg. “Maar zoals iedereen hebben we geen ideale voorbereiding gehad. Het kan wel zijn dat we daardoor morgen enkele verrassingen gaan zien. Ik ben er van overtuigd dat we alles juist hebben. Ik heb deze morgen wat rondes gereden met veel brandstof aan boord en de balans was goed. Alles zou dus goed moeten komen.”

Geschreven door Stef Mertens

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België