logo
 

Nico Rosberg: “Relatie met Hamilton kan snel veranderen”

17 juli 2015 — Nico Rosberg heeft tijdens een interview te kennen gegeven dat er een meer ontspannen sfeer hangt tussen hem en teamgenoot Lewis Hamilton.


De Duitser en Hamilton stonden bijna letterlijk op voet van oorlog. Verschillende incidenten doorheen het seizoen 2014 zorgden voor een enorm gespannen en bij momenten zelfs explosieve sfeer tussen beide Mercedes-piloten. Het zette zelfs de vriendschapsrelatie tussen Hamilton en Rosberg serieus onder druk.

Ondanks het feit dat Hamilton en Rosberg dit seizoen opnieuw onderling strijden voor de titel is er dit seizoen een veel minder gespannen sfeer tussen beide rijders. De sfeer is meer “relaxed”, zo laat Rosberg weten, maar hij waarschuwt ook dat dit snel kan veranderen.

“Onze onderlinge relatie is simpelweg meer ‘relaxed’ maar dat kan snel veranderen,” zei Rosberg tegenover Autosport. “De intense spanningen waren tussen ons beide, al de rest was hetzelfde.”

“De sfeer binnen het team was vorig jaar uitstekend en ook dit jaar is dat het geval.”

Volgens Rosberg toont het feit dat Mercedes na enkele races opnieuw verder afstand heeft kunnen van Ferrari aan dat ze goed kunnen samenwerken en samen met het team elkaar vooruit helpen.

“We hebben altijd een bepaalde vorm van toewijding tegenover het team, zo kunnen we ons allemaal vooruit helpen en dat is nog steeds hetzelfde,” aldus Rosberg. “Het is fantastisch om te zien dat het team, toen het onder de druk van Ferrari kwam te staan, veel beter werk heeft verricht dan alle andere teams en opnieuw de kloof kon uitdiepen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België