Nico Rosberg rijdt met een “extreem oude motor”

27 november 2015 — Nico Rosberg mag dan wel tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd gereden hebben, toch staat de Duitser voor een moeilijk vervolg van het raceweekend.

Tijdens de GP van Italië sneuvelde de motor van Nico Rosberg, waardoor de Duitser met zijn huidige motor veel langer moet rijden dan oorspronkelijk gepland.


Bij Mercedes wil men immers een gridpenalty vermijden door niet over het maximaal aantal motoren te gaan dat is toegestaan. Daardoor zal Nico Rosberg tijdens de GP van Abu Dhabi met de “extreem oude motor” moeten rijden die conservatiever is afgesteld.

“Het gaat moeilijk worden want ik heb een extreem oude motor aangezien ik mijn vierde motor verloor. Ik heb dan ook al heel wat kilometers op deze motor staan en dat gaat me topsnelheid kosten op de rechte stukken,” aldus Rosberg. “Het gaat daardoor een moeilijk weekend worden. Ik moet echter simpelweg sneller in de bochten zijn!”

Die ‘geknepen’ motor zal uiteraard ook invloed hebben op de race van Rosberg.

“Doordat ik al heel wat kilometers met deze zeer oude motor gereden heb ben ik gans het weekend traag op de rechte stukken. Dit is een circuit waarbij de motor zeer belangrijk is en het was al moeilijk in Brazilië en de race daarvoor. Nu, op dit circuit, zullen de rechte stukken me redelijk wat tijd kosten. Het is nu eenmaal zo en we moeten er het beste van zien te maken,” besluit Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België