Nico Rosberg: “Wat Vettel deed was fout, zijn bestraffing is terecht”

11 juni 2019 — Volgens voormalig Mercedes F1-piloot Nico Rosberg was de bestraffing van Sebastian Vettel tijdens de GP van Canada volledig terecht.


In een vlog waarin Nico Rosberg terugblikt op de GP van Canada meent Rosberg dat Vettel wel degelijk op een onveilige manier terug op de baan kwam. Rosberg vindt dat zijn landgenoot meer links terug op de baan had moeten komen en dat het nu niet veel scheelde of Hamilton was tegen de muur gereden door de actie van Vettel.

Nico Rosberg begint zijn terugblik met te zeggen dat Sebastian Vettel zoals gewoonlijk het onder de druk van Hamilton begaf.

“Ronde na ronde werd er druk uitgevoerd en hij gaat naast de baan. Hij gaat naast de baan en roept dat hij vuil op zijn banden had, dat hij de wagen niet onder controle had. ‘Waar moest ik heen, ik kon Lewis niet zien’ roept Vettel,” aldus Rosberg.

“Lewis is daar echter en de regels zeggen dat je op een veilige manier terug op de baan moet komen wanneer je naast de baan rijdt.”

“Vettel ging gewoon door en ik denk dat hij makkelijk wat meer plaats had kunnen laten. Zeker in de latere fase van het incident, wanneer Lewis begint te remmen, had hij meer plaats kunnen laten.”

“Dat deed hij echter niet en Lewis beschouwde dat als een gevaarlijke situatie.”

“Ik heb heel vaak naar de herhaling gekeken. Lewis zou in de muur gereden zijn indien hij daar was gebleven.”

Bekijk hieronder de volledige analyse van Rosberg:

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België