logo
 

Nico Rosberg sluit F1-comeback uit

15 december 2016 — Rosberg verraste de Formule 1 door amper vijf dagen na het behalen van zijn wereldtitel zijn afscheid aan te kondigen. Op een nieuwe verrassing hoeven we echter niet te rekenen.


De Formule 1-wereld was met verstomming geslagen toen Rosberg zijn afscheid van de Formule 1 aankondigde. Weinigen wisten dat de Duitser met dergelijk plan speelde, tot hij op een persconferentie plots zijn afscheid aankondigde.

Nadat het stof wat is gaan liggen beginnen de media zich nu echter een andere vraag te stellen: overweegt Rosberg eventueel een comeback in de Formule 1?

Daarmee zou hij in de voetsporen van voormalig teamgenoot Michael Schumacher treden. Schumacher nam eind 2006 bij Ferrari afscheid van de Formule 1 maar keerde enkele jaren later wel terug. Vanaf 2010 vormde hij samen met Nico Rosberg drie jaar lang het rijdersduo bij Mercedes.

Nico Rosberg is echter niet van plan om een F1-comeback te maken. Hij zal dus niet zoals Michael Schumacher plots terugkeren naar de Formule 1.

“Nee, het is definitief, ik zal geen comeback maken,” zei Rosberg tijdens een interview met de ‘BBC’.

De teller van Nico Rosberg blijft in de Formule 1 dus op 206 races, 30 poleposities, 23 overwinningen en 1 wereldtitel staan.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België