logo
 

Nico Rosberg stelt zich vragen bij inzet van de safety car

29 juli 2014 — Nico Rosberg stelt zich vragen over het moment en de manier waarop de eerste safety car werd ingezet.


Rosberg mocht de GP van Hongarije van op de polepositie beginnen en reed vervolgens een kloofje bij elkaar dat in de achtste ronde werd teniet gedaan door de safety car. De safety car kwam de baan op omwille van een crash van Marcus Ericsson.

De Duitser stelt zich echter ernstige vragen over de manier en het tijdstip waarop die safety car de baan op kwam. Rosberg kwam vast te zitten achter de safety car en de medical car die werden ingezet. Die medical car is nog trager dan de safety car, waardoor Rosberg heel wat kostbare tijd verloor terwijl de rest van het rijdersveld de pits kon induiken.

“Het was simpelweg de safety car. Ze stuurden ze op het verkeerde moment de baan op,” aldus Rosberg. “Ik kwam er achter vast te zitten en ze reed zo traag dat alle wagens die er wel in slaagden om een pitstop af te werken voor me kwamen te liggen. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

De safety car kwam de baan op toen Nico Rosberg, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel en Fernando Alonso de ingang van de pitlane net gepasseerd waren. Voor die vier wagens was de safety car dan ook een groot nadeel, met het grootste nadeel voor Nico Rosberg omdat de Duitser als eerste in de wedstrijd een mooie voorsprong bij elkaar had gereden op de rest van het rijdersveld.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België