Nico Rosberg teleurgesteld: “Een grote fout”

07 september 2014 — Het verwachte duel tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg kwam er niet tijdens de GP van Italië, daar zorgde een fout van Rosberg voor.


Ondanks een slechte start kon Lewis Hamilton nog redelijk snel zichzelf een weg naar voren, en naar zijn teamgenoot, banen. Een inhaalmanoeuvre had de Brit echter niet nodig om voorbij zijn Duitse teamgenoot te geraken. Rosberg miste zijn rempunt voor de eerste chicane en zo kon Hamilton zonder problemen naar de eerste plaats opschuiven.

Achteraf bestempelde Rosberg het als een erge fout die hem de overwinning kostte. Het was ook al de tweede keer dat de wk-leider er rechtdoor ging.

“Lewis was zeer snel dichterbij aan het komen dus moest ik proberen te versnellen,” vertelde Rosberg na de race. “Als gevolg daarvan maakte ik een fout, een hele erge. Zo verloor ik de leiding en dat was wel teleurstellend.”

“Monza is een zeer moeilijk circuit om te remmen met de hoge snelheden en de lage downforce, maar dat is geen excuus. Dat is het uitdagende aan dit circuit en spijtig genoeg heb ik twee keer een fout gemaakt.”

Lewis Hamilton aan zijn kant was sneller dan zijn teammaat. De voormalig wereldkampioen was zowat een seconde verwijderd van Rosberg toen die in de fout ging. “Ik was aan het pushen om hem te kunnen inhalen,” aldus Hamilton, die nu op 22 punten van de wk-leider is genaderd.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik ben nog wel tweede, wat nog heel wat punten oplevert,” vertelt Rosberg. “Ik moet de realiteit onder ogen zien. Het had ook erger kunnen zijn, ik heb maar zeven punten verloren.”

Tijdens de podiumceremonie was Rosberg wel weer kop van jut. Net als in Spa werd de Duitser ontvangen met gefluit en boe-geroep. “Het is niet leuk, maar wat kan ik daar meer over zeggen? Ik hoop dat ze me met de tijd kunnen vergeven. Ik heb me verontschuldigd en meer kan ik ook niet doen,” besloot de wk-leider.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België