Nico Rosberg voorstander van nieuwe regels radioverkeer

17 september 2014 — Nico Rosberg heeft via Twitter te kennen gegeven dat hij voorstander is van de nieuwe regels over het radioverkeer en de boodschappen die teams via de pitborden mogen geven.

image
Vanaf komend raceweekend in Singapore mogen de teams aan de rijders geen info meer bezorgen die betrekking heeft op de prestaties van de rijder en zijn wagen (Lees: FIA beperkt radioverkeer: wat mag wel en wat mag niet?.  Aanvankelijk was het onduidelijk of deze maatregel enkel voor boodschappen over de boordradio gold, maar ook via het pitbord mogen dergelijke boodschappen niet kenbaar gemaakt worden (Lees: FIA: “Regels radioverkeer gelden ook voor het pitbord”).

Er heerst heel wat commotie over de maatregel. Zo liet Toto Wolff van Mercedes reeds verstaan dat er heel wat controverse zal ontstaan door de maatregel, maar veel reacties van rijders zelf kwamen er nog niet. Nico Rosberg liet tijdens een bericht op Twitter alvast verstaan dat hij voorstander is van de maatregel.

De Duitser oefende in de simulator op het circuit van Sochi en daarbij werd meteen ook gesimuleerd dat er geen radiocommunicatie plaatsvindt.

“Een uitstekende dag in de simulator. Geoefend in Sochi en mij aangepast aan het racen zonder radiocommunicatie. Het is erg goed, het racen wordt zo opnieuw puurder,” aldus Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België