Nico Rosberg: “Waanzinnig wat de anderen hier kunnen!”

19 september 2015 — Ook Nico Rosberg weet niet hoe het komt dat Mercedes in Singapore helemaal niet competitief is.


Nico Rosberg moest tijdens de kwalificatie tevreden zijn met de zesde tijd, vlak achter teamgenoot Lewis Hamilton. Een groot verschil met de twaalf raceweekends tot dusver, toen er telkens een Mercedes op de polepositie terug te vinden was.

“Het was moeilijk. We begrijpen het eigenlijk niet zo goed. We hebben simpelweg minder grip dan de anderen. Het is waanzinnig hoe die de bochten nemen. De wagen ligt hier niet goed op de baan,” zei Rosberg tegenover de Duitse zender RTL.

Volgens Nico Rosberg heeft het alvast weinig met eventuele bandendruk te maken.

“Nee, daar heeft het niets mee te maken. We hebben alles geprobeerd maar het heeft niet geholpen.”

Ook Nico Rosberg begrijpt niet hoe het komt dat Mercedes in Singapore zoveel trager is.

“Het is ongelooflijk hoe het plots kan veranderen. Absolute dominantie op de andere circuits en dan komen we hier aan en lukt het niet. Wat is hier anders? De motorkracht is minder belangrijk hier omdat de rechte stukken korter zijn. En wat de bochten betreft ... Echt vreemd dat het niet lukt.”

Er kon echter nog wel een grapje af tegenover de reporter van RTL: “Ik had echt niet verwacht dat ik je zo snel zou zien, daar hou ik niet van,” verwijst Rosberg naar het feit dat hij zich niet in de top drie heeft gekwalificeerd en niet in de officiële persconferentie moest aanwezig zijn. “Het is echt een schok om jou te zien. Wat morgen betreft is er echter nog wel een kans, maar onze snelheid is voor de toppers vooraan te traag.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België