Nico Rosberg wil op de afspraak zijn in Monza

01 september 2015 — Rosberg streeft ernaar om in Monza een betere kwalificatie neer te zetten alsook een betere start te maken.


Nico Rosberg moest op het circuit van Spa-Francorchamps opnieuw zijn meerdere erkennen in teamgenoot Lewis Hamilton. De Brit kwalificeerde zich beter en ook tijdens de start van de race kwam Hamilton opmerkelijk beter weg van zijn gridpositie.

De Duitse Mercedes-piloot streeft er echter naar om zich in Monza beter te kwalificeren en ook een betere start te maken.

“De race in Spa was zeker en vast teleurstellend,” aldus Rosberg. “Mijn start was niet goed dus daaraan moet ik werken. Ik moet ook enkele extra tienden zien te vinden tijdens de kwalificatie zodat ik opnieuw helemaal vooraan kan staan. Ik weet dat ik over een ongelooflijke wagen beschik waarmee ik in staat zou moeten zijn om ieder raceweekend op de polepositie te staan en de race te winnen.”

“Monza is de volgende afspraak en ik kan niet wachten om daar met mijn ‘zilverpijl’ te rijden. Ik ben er zeker van dat onze wagen bij het circuit past en het is ook een circuit waarvan ik erg hou. Alle ingrediënten zijn dan ook aanwezig voor een sterk weekend. Ik ben er zeker van dat de Tifosi een rode wagen bovenaan het podium willen zien staan. Wat er echter ook gebeurt, je weet dat ze voor een ongelooflijke sfeer zullen zorgen. Het was een ongelooflijke ervaring om vorig jaar op het podium te staan en dit jaar wil ik een plaatsje hoger staan,” besluit Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België