logo
 

“Nico Rosberg wordt wereldkampioen en Force India behaalt een overwinning”

06 februari 2014 — Wat zegt u? In dat eerste kan u zich misschien nog vinden maar in dat tweede niet? Dan wil u misschien ook graag weten wie bovenstaande uitspraak gedaan heeft ... Het is niemand minder dan Bernie Ecclestone.

Ecclestone liet tegenover het Indische ‘IANS’ de uitspraak ontvallen toen hij naar aanleiding van de eerste wintertest een vooruitblik maakte naar het nieuwe F1-seizoen.

Volgens Bernie Ecclestone maakt Nico Rosberg veel kans om komend seizoen wereldkampioen te worden.

“Met de nieuwe regels kan enorm veel gebeuren, al wil ik er niet al te veel over zeggen,” begon Ecclestone voorzichtig. “Maar wanneer ik kijk naar wat er in Jerez allemaal is gebeurd dan denk ik dat Mercedes zich het best heeft voorbereid op de uitdagingen die het nieuwe seizoen omvat. Nico Rosberg wint de titel.”

Bernie Ecclestone had ook lovende woorden voor Force India. De renstal is sinds 2009 nog steeds op zoek naar haar allereerste podiumplaats maar volgens Bernie Ecclestone zit er komend seizoen zelfs een overwinning in.

“Waarom zouden ze slechts op het podium geraken? Ik zou hen graag een race zien winnen,” is de opvallende uitspraak van Ecclestone, niet geheel toevallig tegen ‘IANS’ dat zelf net als Force India van Indische oorsprong is. “Ik ben er van overtuigd dat ze het kunnen.”

“Ze zijn misschien niet zo sterk als Mercedes maar als klant van Mercedes kan Force India een nieuwe stap voorwaarts zetten,” besluit Ecclestone.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Bernie EcclestoneNico RosbergRacing Point F1Mercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België