logo
 

“Niet fair indien F1-race doorgaat wanneer sommige teams niet kunnen deelnemen”

02 maart 2020 — Volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost zou het onfair zijn indien er wordt geracet wanneer verschillende teams door het coronavirus niet kunnen deelnemen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

“Indien enkele teams om welke reden dan ook niet kunnen racen, en ik heb hierover nog niet nagedacht en neem de beslissingen ook niet, maar ik zou het niet fair vinden om zo het seizoen te beginnen,” aldus AlphaTauri-teambaas Franz Tost tegenover ‘Autosport’.

“Dat zou een enorm groot nadeel zijn voor wie niet op de startgrid staat.”

Vooral teams met Italiaanse banden, maar ook Pirelli, kan getroffen worden door quarantainemaatregelen die in sommige landen worden genomen. Mensen uit Italië moeten soms tot veertien dagen in quarantaine gaan alvorens ze een land binnen mogen.

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto bevinden zich maar liefst vier teams in een situatie waarbij ze ernstige hinder kunnen ondervinden.

“Het beperkt zich niet tot twee teams want wij ondersteunen ook Haas en Alfa Romeo Racing. Het zijn op zijn minst vier teams en ook de situatie waarin Pirelli zich bevindt moeten we zien te begrijpen,” besluit Binotto.

“Wat zal de situatie zijn wanneer uiteindelijk vier teams niet kunnen racen? Gaat er dan geracet worden of niet? Dat is geen beslissing die ik moet nemen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België