“Niet te geloven”

06 juli 2013 — Nico Rosberg, die de GP van Groot-Brittannië nog wist te winnen, start morgen pas van op de elfde plaats in zijn thuisrace. image

De ontgoocheling bij de Duitser was groot. Maar vooral het mistasten van het team zorgt voor de grootste frustratie. Tijdens de tweede kwalificatiesessie gingen alle rijders nogmaals naar buiten om een tweede poging te ondernemen om hun tijd te verbeteren. Mercedes hield Rosberg echter in de box, wat hen wel heel zuur zou opbreken, want Rosberg bleef uiteindelijk steken op de elfde plaats net buiten de top tien.

“Ongelooflijk!” sprak Rosberg na afloop van Q2. “Het team heeft zich serieus mispakt, want ze hadden niet gedacht dat de baan nog zo’n stuk sneller zou worden. Dat had ik totaal niet verwacht. We hebben de snelheid van onze tegenstanders onderschat. Slechter kan het niet meer worden nu.”

Rosberg legt de fout voor deze miskleun volledig bij het team. “Er bestond geen discussie. Dit is de beslissing van het team. Zij zien de tijden constant voor zich, dus zij moeten ons inlichten over de stand van zaken. Deze beslissing wordt altijd genomen wanneer je twee verse setjes banden wil overhouden voor de laatste sessie.” legt Rosberg uit. De tactiek van Mercedes leek dus duidelijk niet te werken voor de Duitser.

“Ik had mezelf de eerste startrij als doel voorop gesteld. Nu wordt het heel moeilijk vanaf plaats elf. Ik kan echt niet geloven dat ik hier nu sta.”

Rosberg heeft echter de vrije bandenkeuze voor de start van de race, maar dat kan hem maar weinig schelen na dit teleurstellende resultaat. “Dat maakt echt niets uit.” klonk het uiterst ontgoocheld. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton start morgen vanop de pole.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België