logo
 

“Niet zagen over de kwalificatie in Monaco”

14 mei 2010 — Er is de laatste dagen heel wat te doen over de kwalificatie in Monaco. Volgens Jarno Trulli moeten de teams en rijders niet klagen over de kwalificatie en zich gewoon neerleggen bij de situatie zoals ze is.

Omdat er voor het eerst in jaren vierentwintig wagens zullen deelnemen aan de kwalificatie in Monaco zou dat voor heel wat chaos en enkele verrassingen kunnen zorgen. Sowieso is het al moeilijk om een vrije ronde te kunnen afleggen op het stratencircuit en dat zal dit jaar nog moeilijker zijn.

Omwille daarvan werd er voorgesteld om Q1 van de kwalificatie op te splitsen in twee delen van tien minuten waarin telkens 12 wagens de baan op zouden mogen. Alle teams waren het hier echter niet unaniem over eens, waardoor het voorstel meteen van tafel werd geveegd. Blijkbaar speculeren sommige teambazen erop dat ze kunnen profiteren van de drukte tijdens Q1.

Jarno Trulli vindt alvast dat het gedaan moet zijn met het gejammer over de kwalificatie en dat men ook niet moet klagen na afloop van de kwalificatie.

“Ik zal erg kwaad zijn wanneer er iemand na afloop van de kwalificatie komt klagen,” zei Jarno trulli tegenover Autosport. “Er was voldoende tijd voor de teams om een oplossing te bedenken tegen dat we hier arriveerden, maar er werd geen oplossing gevonden. Ik vind dan ook niet dat men nu moet beginnen klagen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België