“Niet zeker dat Mercedes op Spa-Francorchamps zal domineren”

23 augustus 2017 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zegt in zijn vooruitblik op de GP van België dat het gevaarlijk is om aan te nemen dat Mercedes op het circuit van Spa-Francorchamps het te kloppen team zal zijn.


In een column op de website van het Mercedes F1 team blikt Toto Wolff terug op de eerste seizoenshelft. De motorsportbaas van Mercedes blikt tegelijkertijd ook voor naar de GP van België, die op het circuit van Spa-Francorchamps wordt verreden.

Theoretisch gezien zou Spa-Francorchamps erg goed bij de F1-bolide van Mercedes moeten passen maar dat betekent volgens Toto Wolff nog niet dat Mercedes daar een stuk beter zal presteren dan de concurrentie.

“Op papier zullen de mensen besluiten dat Spa een circuit is dat bij onze wagen zou moeten passen en waar de aerodynamische efficiëntie extreem belangrijk is,” aldus Toto Wolff op de website van het Mercedes F1 team. “Het is echter gevaarlijk om aannames te doen. We hebben dit seizoen al enorm vaak gezien dat het vormpeil van het ene tot het andere weekend enorm kan verschillen. We zullen dan ook geen aannames doen, we zullen ons lijstje met werkpunten afwerken en ons uiterste best doen om zoveel mogelijk punten te behalen.”

Zowel op als naast de baan, alsook in de fabriek, zou Mercedes meer dan ooit tevoren één geheel en één team vormen.

“De motivatie en toewijding in de fabriek zijn groter dan ooit tevoren. Hongarije heeft de sterkte van ons team aangetoond en we willen het tweede deel van het seizoen aanwenden om onze sterkte te bewijzen,” besluit Toto Wolff.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië