logo
 

Nieuw chassis voor Kevin Magnussen na ‘vreemde’ crash

12 juni 2016 — Kevin Magnussen krijgt van Renault een nieuw chassis om deel te nemen aan de GP van Canada.


De Deen crashte tijdens de derde oefensessie waarna Renault zijn wagen niet op tijd kon herstellen tegen de kwalificatie. Magnussen kreeg van de stewards op basis van zijn prestaties tijdens de rest van het weekend wel de toestemming om deel te nemen aan de race.

De linkerkant van het chassis van Magnussen zijn wagen raakte echter zo zwaar beschadigd dat Renault hem een nieuw chassis geeft voor de race. Tegelijkertijd opteerde Renault ervoor om de versnellingsbak van Magnussen te wisselen.

“We zullen terugkeren naar het beste chassis dat we hiervoor hadden,” aldus Magnussen. “Het beschadigde chassis zal hersteld worden en ik ben er van overtuigd dat het opnieuw een zeer goed chassis zal zijn eenmaal het hersteld is.”

Volgens Magnussen was het een erg vreemde crash.

“Het was zeer vreemd. We monteerden een setje banden op de wagen waarmee ik eerder al had gereden en ze waren niet opgewarmd in de bandenwarmers omdat ze niet voldoende tijd kregen om opgewarmd te worden. We monteerden ze en het was bijzonder glad. Dat is erg vreemd want we hebben dat in het verleden nog gedaan en dan was er geen enkel probleem. Misschien kwam het door de baantemperatuur,” besluit Magnussen.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België